mijn

benadering

Het belangrijkste dat ik mee wil geven is dat het leven niet bedoelt is om te overleven maar om van te genieten. Dit geldt voor alle gebieden van ons leven: zowel zakelijk als privé. Vol vertrouwen in het leven staan en weten dat er altijd weer nieuwe mogelijkheden zijn, met compassie voor jezelf en onze medemens is mijn missie. Meebewegen met dat wat er komt met een kalme, ontvankelijke, open houding. We weten dat er naast moeilijke periodes altijd weer mooie momenten ontstaan, niets blijft zoals het is, dat kan hoop geven in zware tijden, maar leert ons ook dat we niet teveel moeten hechten en vastklampen aan onze 'fijne' momenten waarin we geluksgevoel ervaren. Zéker, laten we ervan genieten, maar op een zachte ontspannen manier zonder angst dat het straks misschien alweer voorbij is.

 

Mindfulness, yoga, natuur en creatie zijn disciplines die elkaar prachtig aanvullen. Daarnaast werk ik ook met hartcoherentie (compassie) en neurofeedback (een mooie visualisatie wat adem met ons hartritme doet). Mindful coaching in individuele sessies heeft dat geeft je persoonlijke aandacht en zorgt er voor dat ik de sessies volledig op de wensen kan aansluiten. Vanuit de yoga heb ik meerdere adem- en bewegingstechnieken die goed kunnen helpen bij stress (paniek/hyperventilatie). Inmiddels heb ik mij ook verdiept in de positieve invloed van natuur op ons welzijn, er komen steeds meer inzichten in het belang hiervan. Daarnaast heb ik meerdere kunstopleidingen gevolgd en ben ik beeldend kunstenaar. In combinatie met voorgaande trainingen is kunsttherapie een mooie aanvulling op het gehele palet van mogelijke trainingen die je bij mij kunt volgen om weer te leren genieten van je leven, in plaats van te overleven.

 

In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat we veel meer kunnen bereiken in een individuele les/training. Ik kan dan precies dat bieden wat jij nodig hebt, of dat mentaal of fysiek is of (zoals meestal) een combinatie. Daarom geef ik naast speciale groepstrainingen voor bedrijven of andere groepen vooral privélessen.

"De uitdagingen van het leven aangaan - maar dan graag op een zo prettige mogelijke manier. Bij Studio Salomons leer je stap voor stap hoe. Ik heb zelf mogen ervaren dat soms een steuntje in de rug (figuurlijk en letterlijk:) je weer op de juiste weg kan helpen" 

© 2019 by Jantien Salomons