top of page
COLOURS OF MIND
mindfulnesstraining
MIND

 

We vinden het heel normaal om ons lichaam te trainen. Maar het overgrote deel van ons leven zijn we met gedachten bezig. Mentale training kan zoveel brengen.In de oorspronkelijke 8-weekse training van Jon Kabat-Zinn leer je je gedachten, gevoelens en fysieke sensaties te onderscheiden en daardoor bewuster om te gaan met situaties. Het kan je helpen juiste keuzes te maken waardoor je steviger in het leven staat. Mijn ervaring heeft geleerd dat veel mensen het lastig vinden de 8-weekse cursus met oefening thuis ten volle te benutten. Ik benader het zachter natuurlijker. Als je wilt krijg je opdrachten om thuis uit te voeren: zoals met alles geldt ook hierbij dat meer oefenen een beter resultaat oplevert. Stap voor stap krijg je steeds meer routine en merk je dat je het onderdeel wordt van je manier van denken en doen, of liever nog: van je ZIJN:)!

"MEDITATIE IS NIETS ANDERS DAN JEZELF ZIJN EN WETEN WIE DAT IS.

HET GAAT OM HET BESEF DAT JE OP HET PAD BENT VAN JOUW LEVEN,

OF JE HET LEUK VINDT OF NIET."

- Jon Kabat-Zinn -

(grondlegger mindfulness)

 

Door een training te gaan volgen vóór je klachten hebt kun je onderstaande problemen vermijden. Het is een manier om goed voor jezelf te gaan zorgen en het wordt een krachtige, bewuste manier van leven.

 

burnout, depressie, angst, gezondheidsklachten, hyperventilatie,  slaapproblemen, (chronische) pijn, stress, lage zelfwaardering

De volgende kernwaarden zijn de fundatie van mindful leven.

niet oordelen - vertrouwen - frisse blik - geduld

- niet resultaatgericht - acceptatie - loslaten - compassie

bottom of page