We zijn allemaal gewend om met een flinke dosis stress te leven. Onze levens zijn 'vol" met mooie, minder mooie en vervelende zaken, en een aantal dingen die nou eenmaal gewoon moeten. Om ons heen lijkt iedereen dat makkelijk aan te kunnen, dus denken we dat wij het ook maar moeten, of we doen er zelfs nog een schepje bij.... tot het opeens niet meer lukt en je haast je bed niet meer uit kunt komen, of nergens meer plezier in hebt. 

We zijn vergeten dat stress niet een normale conditie is, dat het bedoelt is voor uitzonderlijke situaties, waarbij de stresshormonen ons helpen te focussen, om uit de bedreigende situatie te komen. Wij slaan alle stresshormonen op tot ze op een hoogte zijn waarbij je lichaam er ziek van wordt.

Ons lichaam geeft vaak al in een veel eerder stadium aan dat er iets niet goed gaat, maar deze signalen slaan we in de wind omdat het even niet uitkomt, òf omdat we de verbinding met ons lichaam kwijt zijn en niet meer voelen wat er in ons lijf gebeurt. We zijn dit verleerd, maar deze connectie is essentieel voor een leven in balans.

 

Door een training te gaan volgen vóór je klachten hebt kun je onderstaande problemen vermijden. Het is een manier om goed voor jezelf te gaan zorgen en het wordt een krachtige, bewuste manier van leven.

adem klachten, hyperventilatie

angst, paniekaanvallen

burnout

depressie

gezondheidsklachten

menopauze

(chronische) pijn

slaap problemen

stress

zelfwaardering

De volgende kernwaarden zullen je helpen bij het verbeteren van je welzijn, zowel prive als op je werk:

Niet oordelen

Vertrouwen

Frisse blik

Geduld

Niet resultaatgericht

Acceptatie

Loslaten

Compassie

Door een combinatie van fysieke en mentale oefeningen krijg je steeds beter inzicht in je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Je leert je patronen en valkuilen te doorzien, keuzes te maken die goed zijn voor jou, prioriteiten te stellen en te focussen en daardoor ontstaat er meer vertrouwen in je eigen vermogen. Met deze ontspannen levenshouding en kalme basis ontwikkel je een betere focus op wat je wensen en doelen zijn.

Waarmee kan ik je helpen

vergeving
radio-interview NPO-FunX
mindful vergeven_.mp3Jantien
00:00 / 04:17
rust
ontspannen
focus

© 2019 by Jantien Salomons