Yoga therapie

 

BODY

 

Yoga is de fysieke manier om met stress om te gaan. Het leert je te signalen in je lichaam te herkennen. Als je een fysieke beperking hebt biedt yoga mogelijkheid hier anders mee om te gaan, met vooruitgang in heling en acceptatie. Ook is het de ideale manier om fysiek en mentaal te ontspannen via oefeningen en met behulp van de adem. Yoga geeft kracht en flexibiliteit van lichaam en geest. Alles start met adem!

Ik heb een periode bij een fysiopraktijk een yogatherapieles samengesteld voor mensen die tijdelijk of permanent fysieke beperking ervaren. Dit kan zijn een blessure of verminderde beweeglijkheid na een operatie of klachten door overbelasting (zowel geestelijk als lichamelijk). Je kunt oefenen hier anders mee om te gaan. Door bewust aandacht te geven aan je fysieke en mentale ervaringen, met gebruik van adem en beweging, kun je meer rust en ruimte creeeren.   Dus ook bij klachten - of juist bij klachten - ben je welkom in een veilige les bij mij.

Individuele lessen:

Aan de hand van de informatie stel ik een serie lessen samen, speciaal afgestemd op jouw wensen. De lessen duren een uur, tenzij anders afgesproken, je krijgt een hand-out mee zodat je ook thuis kunt oefenen - wat ik van harte aanbeveel: zonder oefening geen verbetering: met een uurtje in de week bij mij zal er niet veel veranderen....

 

Groepslessen:

Mindful yoga: Rustige les met aandacht voor fysieke en mentale klachten en ruimte voor contemplatie, bewustwording en opbouwen van vertrouwen in lichaam en geest.

© 2019 by Jantien Salomons